Navigointipolku

EU:n saavutuksia vuonna 2010 - 23/12/2010

Paperitaitoksessa sinisellä pohjalla keltaisia tähtiä © Mélanie Heddrich/Patrick Bombaert

Kuluneen vuoden aikana EU on edistänyt kansalaisten hyvinvointia monin tavoin.

Kreikan ja Irlannin ongelmat ovat horjuttaneet euroaluetta ja EU:n talouselämää. EU antoi Kreikalle ja Irlannille nopeasti rahoitusapua, jonka avulla säilytettiin euron vakaus ja uskottavuus ja palautettiin luottamus markkinoihin. Lisäksi se loi uudenlaisen, noin 500 miljardin euron arvoisen mekanismin English EU:n rahoitusvakauden varmistamiseksi ja otti käyttöön rahoitusmarkkinoiden valvontajärjestelmiä DeutschEnglishfrançais.

EU edisti toimillaan aktiivisesti myös työllisyyttä. Se osoitti 100 miljoonaa euroa starttilainoihin. Starttilainat on tarkoitettu työttömille, jotka aikovat työllistää itsensä perustamalla oman yrityksen. Yksittäisen starttilainan suuruus on enintään 25 000 euroa.

Lentomatkustajat, joiden matka keväällä peruuntui tuhkapilven takia, saattoivat hakea korvausta lentomatkustajien oikeuksia suojaavan EU-lainsäädännön ansiosta. Kuluneena vuonna on myös juna- ja laivamatkustajat otettu vastaavan turvan piiriin. Junalipusta voi nykyisin saada jopa 50 prosentin hyvityksen, jos juna on myöhässä.

EU-kansalaisten perusoikeuksia parannettiin siten, että oikeuskäsittelyyn toisessa EU-maassa joutuva saa käännös- ja tulkkauspalveluita ilmaiseksi.

EU on toiminut myös kuluttajien hyväksi. Se on esimerkiksi edistänyt sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätystä ja yhteisen laturimallin kehittämistä matkapuhelimiin.

Ulkosuhteiden alalla EU on edelleen ollut maailman suurin kehitysavun antaja, ja se on antanut tukea useille katastrofien koettelemille maille. Se oli keskeisessä osassa esimerkiksi maanjäristyksen koettelemalle Haitille Englishfrançais annetun avun toimittamisessa.

Eurooppa ja sinä -esite

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä