Sti

EU og dig i 2010 - 23/12/2010

Flipflapper i papir med EU-flagets farver © Mélanie Heddrich/Patrick Bombaert

Brochuren "EU og dig" gør status over, hvad EU har opnået i 2010.

De økonomiske problemer i Grækenland og senest også i Irland har svækket euroområdet og EU's økonomi. EU er trådt til med hurtig økonomisk hjælp til disse lande, og det har sikret den fælles mønts troværdighed og igen skabt tillid på markederne. EU har desuden indført en ny stabiliseringsfacilitet English, der med næsten 500 milliarder euro skal sikre den finansielle stabilitet. Nye tilsynsmyndigheder DeutschEnglishfrançais skal fremover holde øje med finansmarkederne.

EU er også gået aktivt ind og har støttet beskæftigelsen for at dæmme op for krisen. Man har således sat 100 millioner euro til side til mikrokreditter (lån på under 25 000 euro), der er øremærket til arbejdsløse, som vil starte egen virksomhed.

Her i foråret fik askeskyen mange flyrejsende til at sidde fast i lufthavnene rundt om i EU. De kunne gøre krav på erstatning takket være EU's lovgivning om beskyttelse af flypassagerer. Fra og med i år har tog- og skibspassagerer nydt godt af de samme rettigheder. Du kan således få op til halvdelen af din billet refunderet, hvis toget er forsinket.

Vores grundlæggende rettigheder er også blevet styrket. Hvis du bliver indblandet i en retssag i et andet EU-land, sikrer nye EU-regler dig nu gratis adgang til oversættelse og tolkning.

EU har desuden slået et slag for forbrugerne. Nye initiativer skal gøre dagligdagen lettere. Det drejer sig bl.a. om fælles regler for genvinding af elapparater og elektronisk udstyr og en fælles mobiloplader, der passer til alle modeller.

udenrigsfronten slog EU i 2010 sin position fast som verdens største bistandsdonor og hjalp en række lande, der blev ramt af natur- og miljøkatastrofer. EU spillede bl.a. en central rolle i den internationale hjælpeindsats efter jordskælvet i Haiti Englishfrançais.

"EU og dig i 2010" (brochure)

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links