Cale de navigare

Creşterea economică, prioritatea UE - 07/09/2010

Preşedintele Comisiei, José Manuel Barroso © UE

Preşedintele José Manuel Barroso a prezentat planurile strategice pentru anul viitor în discursul său privind starea Uniunii, susţinut în Parlamentul European.

„Mesajul pe care îl adresez tuturor europenilor este că pot avea încredere că Uniunea Europeană va face tot ce este necesar pentru a le asigura viitorul”, a declarat dl Barroso.

Preşedintele Comisiei a mai spus că perspectivele economice ale UE sunt mai bune decât în urmă cu un an şi continuă să se amelioreze. Creşterea economică va fi mai puternică decât s-a estimat, iar rata şomajului a încetat să mai crească.

„Însă nu ne oprim aici,” a adăugat şeful executivului UE. „Trebuie să accelerăm punerea în aplicare a măsurilor aflate pe agenda de reformă.”

În următoarele 12 luni, Comisia intenţionează să înainteze noi propuneri legislative privind îmbunătăţirea guvernanţei economice în UE, competenţele profesionale, combaterea sărăciei şi excluziunii, reducerea birocraţiei pentru întreprinderile mici şi eliminarea obstacolelor din calea firmelor care efectuează tranzacţii comerciale pe piaţa unică.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile