Διαδρομή πλοήγησης

Ενίσχυση της ανάπτυξης με στόχο την απασχόληση, προτεραιότητα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ΕΕ - 07/09/2010

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο © EU

Τον στρατηγικό σχεδιασμό του για τον επόμενο χρόνο παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την πορεία της Ένωσης.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση μεριμνά για να διασφαλίσει το μέλλον όλων μας: αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλους τους Ευρωπαίους", τόνισε ο πρόεδρος Μπαρόζο.

Στην ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι οι οικονομικές προοπτικές της ΕΕ είναι καλύτερες απ' ό,τι πριν από έναν χρόνο και εξακολουθούν να βελτιώνονται. Η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη από την προβλεπόμενη. Η ανεργία έχει παύσει να αυξάνεται.

"Το έργο μας όμως δεν έχει τελειώσει", πρόσθεσε. "Πρέπει να επιταχύνουμε την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος."

Τους επόμενους 12 μήνες η Επιτροπή σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδια σχετικά με τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, τις επαγγελματικές δεξιότητες, την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη μείωση της γραφειοκρατίας για τις μικρές επιχειρήσεις και την άρση των εμποδίων στο εμπόριο στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι