Навигационна пътека

Растеж за работни места на първо място в програмата на Барозу за реформи в ЕС - 07/09/2010

Председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу © ЕС

В своята първа реч за състоянието на Съюза председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу представи пред Европейския парламент стратегическите си планове за ЕС за следващата година.

„Посланието ми към всеки един европейски гражданин е, че може да разчита на това, че Европейският съюз ще направи необходимото, за да осигури бъдещето му,“ заяви той.

Според думите на председателя Барозу пред Европейския парламент икономическото състояние на Съюза изглежда по-добро в сравнение с миналата година и продължава да се подобрява. Растежът ще бъде по-голям от очакваното. Безработицата вече не нараства.

„Но работата ни не е приключила,“ добави той. „Трябва да ускорим изпълнението на програмата за реформи.“

През идните 12 месеца Комисията планира да представи ново законодателство за по-добро икономическо управление в ЕС, трудови умения, справяне с бедността и социалното изключване, намаляване на административните формалности за малките предприятия и премахване на пречките пред търговията на единния пазар на ЕС.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки