Navigointipolku

EU-virkamiehet vierailevat kouluissa - 03/08/2010

Tyhjä luokkahuone, jossa pöytä, tuoleja ja liitutaulu © EU

Kouluvierailujen tavoitteena on tehdä EU:n toimintaa tutummaksi koululaisille ja kuulla nuorten mielipiteitä.

"Takaisin kouluun" -hankkeessa EU-virkamiehet vierailevat päivän ajan koulussa, esimerkiksi omassa entisessä opinahjossaan.

Saksa käynnisti hankkeen vuonna 2007, kun se toimi EU:n puheenjohtajana. Komissio tuki vierailujen järjestämistä, ja muut EU:n puheenjohtajamaat ovat vuorollaan jatkaneet hanketta Saksan kauden jälkeen. Tänä vuonna 11 maata ottaa virkamiehiä vastaan kouluvierailuille. Myös muualla EU:ssa toimivat koulut voivat ilmoittautua mukaan.

Kouluissa vierailee erilaisissa EU-tehtävissä toimivia virkamiehiä. Esimerkiksi Kristalina Georgieva, joka on EU:n humanitaarisesta avusta vastaava komissaari, kävi Elenassa Bulgariassa sijaitsevassa koulussa. Koulun 13-17-vuotiaat oppilaat esittivät hänelle runsaasti kysymyksiä etenkin EU:n tulevaisuudesta. Georgieva puolestaan oli kiinnostunut nuorten näkemyksistä ja siitä, mitä EU heille merkitsee.

EU:n puheenjohtajamaana tällä hetkellä toimiva Belgia jatkaa perinnettä, ja komission belgialaisia virkamiehiä vierailee entisissä kouluissaan 28. lokakuuta.

"Takaisin kouluun" -kampanjan tarkoituksena on tuoda EU-toimielimiä lähemmäs nuorten maailmaa. Nuoret saavat ensi käden tietoa EU-tehtävissä työskenteleviltä maanmiehiltään ja kuulevat heidän kokemuksistaan. Näin nuoret voivat oppia ymmärtämään paremmin EU:n toimintaa ja kiinnostua sen politiikasta ja ohjelmista, kuten Leonardo Da Vinci ja Erasmus -opiskelijavaihto-ohjelmista.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä