Sti

Tilbage på skolebænken! - 03/08/2010

Et tomt klasseværelse med en tavle © EU

EU-tjenestemænd vender tilbage til deres skoler for fortælle de unge om, hvad EU foretager sig.

Projektet "Tilbage på skolebænken" går ud på at lade personale ved EU-institutionerne tilbringe en dag på en skole - helst den, hvor de selv har gået.

Det hele blev startet i 2007 af den tyske regering i anledning af det tyske EU-formandskab og blev også støttet af Kommissionen. De efterfølgende EU-formandskaber har ført idéen videre. I år er hele 11 lande med i programmet og tager imod tjenestemænd, der vender tilbage til deres skoler. Andre skoler i EU kan melde sig, hvis de også vil have besøg.

Tjenestemænd fra hele hierarkiet er med og bliver en slags EU-ambassadører. I foråret besøgte kommissæren for humanitær nødhjælp, Kristalina Georgieva, en skole i Elena i Bulgarien. Her mødtes hun med unge i alderen 13-17, der stillede hende en masse spørgsmål, især om hendes visioner for EU. Hun lyttede også til, hvad de havde at sige, og spurgte dem, hvad det betyder for dem at være europæere.

Belgien, som har siddet i EU's formandsstol siden 1. juli, organiserer skolebesøg for belgiske tjenestemænd i Kommissionen den 28. oktober.

"Tilbage på skolebænken" sætter ansigt på EU og skaber kontakt mellem institutionerne og de unge. Projektet giver eleverne et anderledes input om EU og en lejlighed til at tale med nogen, der faktisk er med et at udvikle det europæiske samarbejde. De får et bedre indblik i, hvordan EU fungerer, lærer noget om forskellige EU-politikker eller stifter måske bekendtskab med udvekslingsprogrammer som Leonardo da Vinci eller Erasmus.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links