Sti

Belgisk formandskab: Handling frem for alt - 01/07/2010

Det belgiske formandskabs logo © eu2010.be

Efter Spanien overtager Belgien det roterende formandskab for Rådet for Den Europæiske Union fra den 1. juli. Der er lagt et ambitiøst program på bordet for andet halvår 2010.

Det belgiske arbejdsprogram for det næste halvår hænger sammen med det, der kommer fra "formandstrekløveret", som ud over Belgien består af Spanien og Ungarn. Belgien vil først og fremmest sikre iværksættelsen af Lissabontraktaten, der trådte i kraft i december, og som forenkler EU's beslutningsproces.

Under det spanske formandskab blev EU rystet af faldet i eurokursen og forværringen af de offentlige underskud. Det nye formandskab vil have genoprettet den økonomiske vækst og forbedret den økonomiske styring. Det belgiske program indeholder også en nyskabelse i form af et europæisk system til overvågning af finansmarkederne. Se hele det belgiske formandskabs program DeutschEnglishfrançaisNederlands .

Belgien er en forbundsstat med over 10 millioner indbyggere og arbejder i øjeblikket på at danne ny regering. Det har skabt en vis bekymring, at landet skulle overtage det roterende formandskab under disse omstændigheder. Men den afgående premierminister, Yves Leterme, forsikrede, at Belgien var klar til at overtage formandskabet. Programmet, som er resultatet af to års forberedelser, har bred opbakning.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links