Sökväg

Vi vill ha de bästa - 11/03/2010

EU ser över sin rekryteringsprocess – tonvikten ska ligga på praktisk kompetens snarare än faktakunskaper.

Europeiska rekryteringsbyrån (Espo) hoppas att det nya urvalsförfarandet ska skynda på processen och locka till sig personer med bredare bakgrund.

Varje år söker tiotusentals människor jobb inom EU:s förvaltning. Det är tolkar, översättare, jurister, sekreterare och handläggare.

Tidigare hade processen en uppsjö av tester och kunde ta två år. Detta avskräckte folk från att söka och EU-institutionerna var kanske inte ett förstahandsval som arbetsgivare.

”På en arbetsmarknad med allt hårdare konkurrens mellan arbetsgivarna måste EU-institutionerna kunna locka till sig på de bästa sökande på en mängd olika områden”, säger Maroš Šefčovič, kommissionär med ansvar för kontakter mellan institutionerna och administration.

”Vi måste också hålla kvar intresset hos dessa personer. Det kan vi bara göra om det finns utsikter till ett attraktivt jobb utan onödigt lång väntan.”

I fortsättningen ska urvalsprocessen bara ta 5–9 månader. Uttagningsprov för vanliga jobb som handläggare, assistenter och översättare ska anordnas varje år – vilket är oftare än tidigare. De sökande ska inte heller behöva plugga in en massa fakta och siffror om EU och dess historia – i alla fall inte från första början.

Det nya förfarandet består av två steg: först testas de sökandes yrkeskunskaper och logiskt och abstrakt tänkande i hemlandet. De som går vidare får åka till Bryssel. Först där kommer deras EU-kunskaper att testas. I detta andra steg ska de också göra jobbrelaterade övningar som visar om de har rätt kompetens, till exempel förmåga att lösa problem, samarbeta och kommunicera.

Kandidaterna ska få mer feedback på sina resultat, och om de klarar ett uttagningsprov blir de med största sannolikhet kallade till en jobbintervju. De som klarar provet men inte erbjuds anställning genast, förs upp på en s.k. reservlista som gäller i ett år.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar