Kruimelpad

Werken voor de EU - 11/03/2010

Door een ingrijpende aanpassing van de selectieprocedure voor EU-ambtenaren verschuift de klemtoon van feitenkennis naar vaardigheden.

Het Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO) hoopt dat de nieuwe aanpak de procedure versnelt en mensen met meer relevante vaardigheden en ervaring oplevert.

Jaarlijks solliciteren tienduizenden mensen op vacatures bij de EU. Het gaat om tolken, vertalers, juristen, secretaresses en beleidsmedewerkers.

Vroeger kon de hele procedure, die met een reeks proeven begon, wel twee jaar in beslag nemen. Dit werkte ontmoedigend op de kandidaten, waardoor de EU als werkgever minder aantrekkelijk werd.

"De Europese instellingen willen topkandidaten aantrekken maar er komt steeds meer concurrentie op de arbeidsmarkt," zei Maroš Šefčovič, de nieuwe commissaris voor interinstitutionele betrekkingen en administratie.

"Het is ook belangrijk dat we geen kandidaten verliezen doordat ze te lang moeten wachten op een aantrekkelijke baan."

De nieuwe procedure duurt maar vijf tot negen maanden, deels omdat de examens voor de meest gangbare banen, zoals administrateurs, secretaresses en vertalers, elk jaar zullen plaatsvinden, vaker dus dan voorheen. De kandidaten hoeven ook niet meer allerlei feiten en cijfers over de geschiedenis van de EU uit hun hoofd te leren, tenminste niet meteen al.

De nieuwe procedure omvat twee fasen. Eerst worden de sollicitanten in eigen land getest op hun beroepsvaardigheden en redeneringsvermogen. Wie door deze preselectie komt, wordt uitgenodigd voor de tweede fase in Brussel. Pas in die fase wordt hun kennis over de EU getest. Zij moeten een aantal voor de baan relevante opdrachten uitvoeren. Daaruit moet blijken of zij over probleemoplossend vermogen beschikken, met anderen kunnen samenwerken en over de vereiste communicatieve vaardigheden beschikken.

De kandidaten ontvangen ook meer feedback over hun prestaties. Als zij slagen voor het examen, worden zij hoogstwaarschijnlijk ook uitgenodigd voor een sollicatiegesprek. Als ze dan niet meteen in dienst worden genomen, komen ze op een reservelijst te staan die een jaar geldig blijft.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links