Διαδρομή πλοήγησης

Έτοιμη να αναλάβει καθήκοντα η νέα Επιτροπή - 09/02/2010

Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ©EU

Το Ευρωκοινοβούλιο στηρίζει τη νέα Επιτροπή του προέδρου Μπαρόζο

Ψήφο έγκρισης στους 26 προταθέντες επιτρόπους έδωσαν σήμερα οι ευρωβουλευτές. Η νέα ομάδα του προέδρου Μπαρόζο μπορεί τώρα να αναλάβει τα καθήκοντά της. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 488 ψήφοι υπέρ έναντι 137 κατά (72 βουλευτές απείχαν). Το αποτέλεσμα αυτό υπερέβη κατά πολύ τον αριθμό των ψήφων που απαιτούνται για την έγκριση της νέας Επιτροπής.

Με την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, όταν ο πρόεδρος Μπαρόζο κέρδισε τη στήριξη των ευρωβουλευτών για μια δεύτερη θητεία.

Η νέα Επιτροπή επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα τον Νοέμβριο του 2009. Ωστόσο, ο διορισμός της άργησε λόγω της καθυστέρησης στην έγκριση της συνθήκης της Λισαβόνας και της παραίτησης της προταθείσας βουλγάρας επιτρόπου μετά την ακρόασή της τον Ιανουάριο. Τη Ρουμιάνα Ζέλεβα αντικατέστησε η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα που προσήλθε σε ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Μαζί με τον πρόεδρο Μπαρόζο, το νέο σώμα των επιτρόπων αριθμεί 27 μέλη, ένα από κάθε χώρα της ΕΕ. Από τους νέους επιτρόπους, οι 14, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μπαρόζο, συμμετείχαν στην προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής. Η θητεία τους θα διαρκέσει πέντε χρόνια.

Η νέα Επιτροπή Μπαρόζο θα αναλάβει τα καθήκοντά της μετά τον επίσημο διορισμό της από τους ηγέτες της ΕΕ.

Κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής της νέας Επιτροπής DeutschEnglishfrançaisportuguês

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι