Cale de navigare

Kristalina Georgieva - noul comisar desemnat nominalizat de Bulgaria - 22/01/2010

Semn indicând direcţia către Parlamentul European © UE

Audierea sa va avea loc pe 3 februarie urmând ca la 9 februarie, Parlamentul să voteze componenţa noii Comisii.

După ce Rumiana Jeleva şi-a retras candidatura la postul de comisar european, Bulgaria a nominalizat un nou candidat, în persoana doamnei Kristalina Georgieva. În prezent, aceasta deţine funcţia de vicepreşedinte al Băncii Mondiale şi, în cazul validării sale, ar urma să ocupe postul pentru care a fost nominalizată şi Jeleva, cel de comisar pentru afaceri umanitare.

Preşedintele Comisei, José Manuel Barroso, a acceptat candidatura la 21 ianuarie, iar audierea Kristalinei Georgieva în Parlament urmează să aibă loc la data de 3 februarie.

Retragerea Rumianei Jeleva a fost anunţată la 19 ianuarie, după o săptămână de la audierea sa în Comisia pentru dezvoltare a Parlamentului European. Ziua de 19 ianuarie ar fi trebuit să fie ultima din seria dedicată audierii candidaţilor.

Comisarii desemnaţi trebuie să primească avizul Parlamentului. Conform reglementărilor UE, deputaţii îşi exprimă votul cu privire la întreaga echipă, şi nu separat pentru fiecare candidat. Această etapă fusese prevăzută iniţial pentru data de 26 ianuarie. Noua data este 9 februarie.

Lista comisarilor desemnaţi

Orientările politice pentru noua Comisie DeutschEnglishfrançaisportuguês

Răspunsul preşedintelui Parlamentului la retragerea doamnei Jeleva

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile