Cale de navigare

Comisarii desemnaţi, la interviu - 11/01/2010

Indicator pentru Parlamentul European © UE

Între 11 şi 19 ianuarie, comisarii desemnaţi vor răspunde întrebărilor adresate de membrii Parlamentului European.

Audierea comisarilor desemnaţi permite membrilor Parlamentului European, în calitate de reprezentanţi ai cetăţenilor UE, să-şi exprime părerea în ceea ce priveşte componenţa viitoarei Comisii.

Cei 26 de candidaţi, inclusiv Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, şi-au înaintat deja CV-urile şi au răspuns în scris la o serie de întrebări. Pe parcursul audierilor, care sunt publice şi durează trei ore, comisarii desemnaţi vor răspunde la întrebările adresate de comisiile parlamentare competente pentru domeniile de activitate pentru care aceştia au fost desemnaţi.

Deputaţii europeni vor evalua competenţa, angajamentul european, independenţa şi priorităţile politice ale candidaţilor. De asemenea, Parlamentul European îşi va exprima opinia cu privire la atribuirea portofoliilor şi la programul politic.

Numirea dlui José Manuel Barroso pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene a fost deja aprobată de Parlamentul European.

La 26 ianuarie, în cadrul unei şedinţe plenare, Parlamentul European va decide, cu majoritate de voturi, dacă aprobă sau nu numirea noii Comisii în ansamblu. În urma acestui vot, noua Comisie poate fi numită oficial de către şefii de stat şi de guvern ai UE. Comisarii europeni au un mandat de cinci ani şi răspund în faţa Parlamentului European. Legislaţia UE prevede posibilitatea ca Parlamentul European să poată solicita demiterea colectivă din funcţie a membrilor Comisiei.

 

Lista comisarilor desemnaţi

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile