Sti

Indstillede EU-kommissærer til "jobsamtale" - 11/01/2010

Skilt, der viser vej til Europa-Parlamentet © EU

Kandidaterne til posterne i den næste EU-Kommission besvarer spørgsmål fra Europa-Parlamentet den 11.-19. januar.

Høringerne, som kræves ifølge EU-lovgivningen, skal give de folkevalgte medlemmer af Europa-Parlamentet indflydelse på, hvem der bliver kommissærer.

De 26 indstillede kommissærer (bl.a. EU's "udenrigschef", officielt kaldet den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender) har allerede indsendt deres cv'er og svar på et spørgeskema. Under tre timers offentlige høringer skal de nu svare på spørgsmål fra de parlamentsudvalg, der beskæftiger sig med deres kommende sagsområder.

Parlamentets medlemmer skal bedømme deres viden og kompetence, EU-engagement, personlige uafhængighed og politiske prioriteter. Parlamentet udtaler sig desuden om den foreslåede ansvarsfordeling og det politiske program.

José Manuel Barroso, der allerede er godkendt af Parlamentet, får sin anden periode som kommissionsformand.

På plenarmødet den 26. januar beslutter Parlamentet ved flertalsafgørelse, om det skal godkende eller afvise den indstillede Kommission under et. Når den nye Kommission er godkendt, bliver den formelt udnævnt af EU's stats- og regeringschefer. Kommissærerne sidder i fem år, hvor de står til regnskab for Parlamentet, som i yderste tilfælde kan kræve, at hele Kommissionen træder tilbage.

 

Liste over indstillede kommissærer

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links