Cale de navigare

Alegerile europene: 500 de milioane de cetăţeni vizaţi - 02/06/2009

Afiş electoral © CE

Între 4 şi 7 iunie, 375 de milioane de europeni din 27 de ţări vor decide viitorul Europei. Numeroase surse de informare le stau la dispoziţie pentru a-i ajuta să ia o decizie.

Alegerile europene, care vor avea loc între 4 şi 7 iunie, vor determina soarta celor aproape 500 de milioane de cetăţeni europeni în următorii cinci ani.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, îi invită pe cetăţenii europeni să participe în număr cât mai mare la acest scrutin, pentru a-şi face auzită vocea. Mesajul sau este disponibil pe videoblog DeutschEnglishfrançaisportuguês.

Miza acestui vot este foarte importantă, având în vedere faptul că Parlamentul European, odată ales, va aborda subiecte cruciale precum aprovizionarea cu energie, reglementarea pieţelor financiare sau concilierea vieţii de familie cu cea profesională.

Parlamentul European joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte elaborarea actelor legislative şi controlul instituţiilor. Membrii săi sunt reprezentanţii direcţi ai cetăţenilor europeni.

Pentru a alege în cunoştinţă de cauză, alegătorii dispun de numeroase surse de informare: pe site-ul Parlamentului European sunt disponibile listele candidaţilor pentru fiecare ţară în parte, iar pe site-ul Europarltv pot fi urmărite spoturile din cadrul campaniei. Nu în ultimul rând, site-urile reţelelor sociale difuzează în fiecare zi tot mai multe informaţii şi opinii privind alegerile europene.

Rezultatele scrutinului vor fi anunţate duminică, 7 iunie, începând cu ora 22, în direct din hemiciclul Parlamentului European.

Aşadar, s-au întrunit toate condiţiile pentru ca acest vot să fie într-adevăr votul cetăţenilor europeni. Mergeţi la urne între 4 şi 7 iunie, pentru a construi Europa!

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile