Navigointipolku

Eurovaaleissa voit vaikuttaa - 02/06/2009

Äänestysjuliste © EY

Kesäkuun 4.–7. päivänä 375 miljoonaa äänioikeutettua voi sanoa sanansa Euroopan tulevaisuudesta. Äänestäjien käytettävissä on useita tietolähteitä, jotka auttavat ehdokkaan valinnassa.

Kesäkuun 4.–7. päivänä pidettävien europarlamenttivaalien tulos säätelee lähes 500 miljoonan eurooppalaisen elämää seuraavat viisi vuotta.

Euroopan komission puheenjohtaja José Manuel Barroso kutsuu kansalaisia suurin joukoin äänestämään ja vaikuttamaan. Barroson viesti on nähtävillä hänen videoblogissaan DeutschEnglishfrançaisportuguês.

Äänestyksessä on paljon pelissä, sillä Euroopan parlamentti puuttuu tulevalla kaudella sellaisiin tärkeisiin aiheisiin kuin energiahuolto, rahoitusmarkkinoiden sääntely ja työ- ja perhe-elämän yhteensovittaminen.

Parlamentilla on keskeinen rooli lainsäätäjänä ja EU:n toimielinten valvojana. Parlamentin jäsenet ovat suoraan kansalaisten edustajia.

Oman ehdokkaan valintaa helpottavat lukuisat tietolähteet: Euroopan parlamentin verkkosivuilla on luettelo ehdokkaista maittain, ja parlamentin omalla Europarltv-uutiskanavalla esitetään kampanjavideoita. Lisäksi erilaisten sosiaalisten verkostojen sivustoilla on päivittäin uutta tietoa ja keskustelua eurovaaleista.

Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina 7.6. Tulokset julkistetaan samana iltana klo 22 (Keski-Euroopan aikaa) alkaen suorassa lähetyksessä Euroopan parlamentin istuntosalista.

Kaikki on valmiina äänestäjiä varten. Käytä ääntäsi ja osallistu Euroopan rakentamiseen.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä