Διαδρομή πλοήγησης

Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν το μέλλον 500 εκατομμυρίων πολιτών - 02/06/2009

Αφίσα των εκλογών © CE

Από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου, 375 πολίτες από 27 χώρες θα αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης. Πολυάριθμες πηγές πληροφόρησης βρίσκονται στη διάθεσή τους για να τους βοηθήσουν να κάνουν την επιλογή τους.

Οι ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου, έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον 500 περίπου εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο καλεί τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να κάνουν τη φωνή τους ν' ακουστεί. Το μήνυμα του προέδρου βρίσκεται στο βιντεοϊστολόγιό DeutschEnglishfrançaisportuguês του.

Οι εκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αμέσως μετά την εκλογή του, θα ασχοληθεί με θέματα καθοριστικής σημασίας, όπως ο ενεργειακός εφοδιασμός, η ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών και η εξισορρόπηση οικογενειακής - επαγγελματικής ζωής.

Το Κοινοβούλιο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο σε ό,τι αφορά την κατάρτιση νομοθετικών κειμένων και τον έλεγχο των θεσμικών οργάνων. Οι ευρωβουλευτές που το απαρτίζουν εκπροσωπούν άμεσα τα συμφέροντα των πολιτών.

Για να βοηθηθούν στην επιλογή τους, οι εκλογείς έχουν στη διάθεσή τους πολυάριθμες πηγές πληροφόρησης: ο δικτυακός τόπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραθέτει τα ονόματα όλων των υποψηφίων ανά χώρα, ενώ ο δικτυακός τόπος Europarltv προβάλλει βίντεο με τα μηνύματα της εκστρατείας. Τέλος, στους δικτυακούς τόπους των κοινωνικών δικτύων μεταδίδονται κάθε μέρα όλο και περισσότερες πληροφορίες και απόψεις για τις ευρωεκλογές.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου μετά τις 10.00 το βράδυ, σε απευθείας σύνδεση από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συνεπώς, όλα είναι έτοιμα για τις σημαντικές αυτές εκλογές. Ραντεβού λοιπόν από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου για να οικοδομήσουμε μαζί το μέλλον της Ευρώπης.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι