Sti

EU-valg 2009: for 500 millioner borgeres fremtid - 02/06/2009

Valgplakat © EF

Fra 4. til 7. juni vil 375 millioner borgere i de 27 EU-lande afgøre EU's fremtid. En lang række informationskilder står til deres rådighed, for at hjælpe dem med at træffe deres valg.

EU-valget den 4.-7. juni får afgørende betydning for de knap 500 millioner europæiske borgere i de næste fem år.

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, opfordrer borgerne til at møde talstærkt op og gøre brug af deres stemmeret. Se hans videoblog DeutschEnglishfrançaisportuguês.

Der står meget på spil, da det nyvalgte Europa-Parlament skal behandle vigtige emner som energiforsyning, regulering af finansmarkederne og forening af familieliv og arbejdsliv.

Europa-Parlamentet spiller en afgørende rolle ved udarbejdelsen af love og fører kontrol med de andre institutioner. De valgte er borgernes direkte repræsentanter.

For at kunne træffe det rette valg har borgerne en række informationskilder til rådighed: På Europa-Parlamentets websted findes en oversigt over alle kandidater pr. land, og på Europarltv kan du se videospot fra valgkampagnen. Desuden bruges de sociale netværk på internettet til at formidle daglige opdateringer om og reaktioner på det forestående EU-valg.

Resultaterne offentliggøres søndag den 7. juni fra kl. 22 direkte fra Europa-Parlamentets mødesal.

Alt er således klappet og klart til, at borgerne kan afgive deres stemme. Vi ses ved stemmeurnerne fra den 4.-7. juni!

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links