Sti

Regnskabets time - 28/05/2009

Kommissærer ved et bord © EF

Kommissionen ser tilbage på sit arbejde og fremhæver især økonomi- og klimaindsatsen

Her inden EU-valget gør Kommissionen status over, hvad EU har opnået siden sidste valg for fem år siden. Noget af det allervigtigste er de to udvidelser i 2004 og 2007, som har givet EU 12 nye medlemslande.

"EU har vist, at det er stærkere og kan arbejde effektivt med 27 medlemslande", siger kommissionens formand, José Manuel Barroso. Han opfordrer alle til at stemme ved EU-valget den 4.-7. juni: "Nu har EU's borgere chancen for at være med til at fastlægge fremtidens kurs."

EU har spillet en central rolle under den økonomiske krise ved at genskabe stabiliteten på finansmarkederne og få gang i långivningen igen. Kommissionen var den første internationale institution, der fremlagde en troværdig genopretningsplan.

EU er – såvel internt som internationalt – gået i spidsen for arbejdet med at styrke regulering og overvågning af det finansielle system. Det er en forudsætning for at genskabe tilliden til systemet og forebygge flere kriser.

Med Barroso og hans team ved roret har EU-landene vedtaget over 470 af Kommissionens forslag. En af milepælene var en lovpakke English, som skal bekæmpe klimaændringerne og støtte miljøvenlig energi.

EU har også taget teten i forsøget på at bremse den globale opvarmning og har indført verdens første system for handel med emissionsrettigheder. Andre lande overvejer nu at følge trop.

Den nuværende Kommission har sat forbrugerne i højsædet. Det har bl.a. betydet flere rettigheder for brugere af kollektiv trafik og meget lavere mobiltakster.

Der er også gennemført økonomiske reformer og arbejdsmarkedsreformer, som skal gøre EU mere konkurrencedygtigt globalt set. Dertil kommer, at Kommissionen har luget ud i 5 000 siders EU-lovgivning, og den regner med at nå sit mål om at mindske bureaukratiet for virksomhederne med 25 % senest i 2012.

"Kommissionen har vist, at den kan give EU's borgere konkrete fordele", siger José Manuel Barroso.

Læs brochure .

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links