Navigacijska pot

Na volitve! - 11/05/2009

MTV se je pridružila akciji EU, da bi pri mladih povečali zanimanje za volitve.

Nedavna anketa je pokazala, da mladih junijske volitve v Evropski parlament ne zanimajo toliko kot njihove starše. Tako je bilo tudi že leta 2004, ko se je volitev udeležilo samo 40 % mlajših od 25 let, v primerjavi z 48 % vseh volivcev.

MTV na svojih 168 mednarodnih kanalih predvaja različne oglase za promocijo volitev. Oglasi prikazujejo mlade med nameščanjem zvočnikov po znamenitostih Londona, Pariza in Rima. In kakšno je sporočilo? Z udeležbo na volitvah bodo mladi zagotovili, da se sliši njihov glas.

„Mladi so prihodnost Evropske unije. Potrebujemo njihove ideje in aktivno sodelovanje. Zavedati se morajo, da njihov glas šteje,“ je dejala podpredsednica Evropske komisije Margot Wallström. To sporočilo vsebuje tudi slogan: Evropa, me slišiš?

Evropski parlament ima danes mnogo več pristojnosti (odloča tudi o porabi denarja), kot jih je imel na prvih volitvah leta 1979. Od začetnih 62 % se je volitev udeleževalo vedno manj volivcev. Da bi povečali zanimanje, letošnja akcija poudarja „izbiro“ namesto „državljanske dolžnosti“, ki je bila moto prejšnjih volitev.

Del akcije je tudi spletišče, na katerem lahko mladi izrazijo svoje želje in ideje – svoje prispevke lahko pošljejo tudi prek Twitterja.

Volitve 736 poslancev evropskega parlamenta bodo potekale od 4. do 7. junija v vseh 27 državah članicah EU.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave