Cale de navigare

MTV te cheamă la vot - 11/05/2009

MTV se alătură eforturilor UE menite să încurajeze prezenţa tinerilor la vot.

Potrivit unui sondaj recent, tinerii nu sunt la fel de interesaţi ca părinţii lor de alegerile pentru Parlamentul European din iunie. Situaţia a fost aceeaşi şi în 2004, când prezenţa la vot a alegătorilor sub 25 de ani a fost de doar 40%, în condiţiile în care procentul total al alegătorilor s-a ridicat la 48%.

MTV difuzează în reţeaua sa formată din 168 de canale, o serie de mesaje de promovare a campaniei. Reclamele înfăţişează tineri fixând difuzoare pe edificii marcante din Londra, Paris şi Roma. Mesajul? Votând, tinerii se pot face auziţi.

„Tinerii sunt viitorul Uniunii Europene. Avem nevoie de ideile şi de implicarea lor. Iar ei au nevoie să ştie că părerea lor contează”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Margot Wallström. De altfel, această afirmaţie explică şi sloganul campaniei: „Europa, se aude?”

Astăzi Parlamentul European dispune de mult mai multe prerogative (inclusiv un cuvânt greu de spus cu privire la bugetul de cheltuieli) decât la primele alegeri din 1979. Însă prezenţa la vot, care la acea dată a fost de 62%, a scăzut constant de-a lungul anilor. Înscriindu-se în eforturile de inversare a acestei tendinţe, campania de anul acesta pune accentul pe „opţiunea de a alege” şi nu pe „responsabilitatea de cetăţean” - tema anterioară.

Campania include şi o pagină de internet unde tinerii îşi pot exprima dorinţele şi ideile şi îşi pot trimite contribuţiile prin intermediul site-ului Twitter.

Alegerile în urma cărora vor fi desemnaţi cei 736 de membri ai Parlamentului European vor avea loc în perioada 4-7 iunie, în fiecare din cele 27 de ţări ale UE.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile