Navigointipolku

Nuoret uurnille - 11/05/2009

MTV kampanjoi EU:n kanssa nuorten äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi.

Nuoret eivät tuoreen kyselyn mukaan ole yhtä kiinnostuneita äänestämään kesäkuun Eurooppavaaleissa kuin vanhempansa. Tilanne oli sama vuoden 2004 vaaleissa. Silloin alle 25-vuotiaista äänesti ainoastaan 40 prosenttia, kun yleinen äänestysprosentti oli 48.

MTV:n kansainvälisillä kanavilla, joita on yhteensä 168, pyörii parhaillaan parlamenttivaaleja mainostava kampanja. Mainoksessa nuoret ripustavat kaiuttimia hyvin tunnettuihin maamerkkeihin Lontoossa, Pariisissa ja Roomassa. Mikä on kampanjan viesti? Äänestäminen on nuorille keino saada äänensä kuuluviin. Mainoskampanjan iskulauseena on: Kuuleeko Eurooppa?

"Nuoret ovat Euroopan unionin tulevaisuus. Me tarvitsemme heidän ideoitaan ja aktiivista osallistumistaan. Heidän on saatava tietää, että heidän äänellään on merkitystä." Näin kannustaa nuoria äänestäjiä komission varapuheenjohtaja Margot Wallström.

Euroopan parlamentilla on nykyisin paljon enemmän sananvaltaa (myös EU:n menoihin) kuin vuonna 1979, kun ensimmäiset parlamenttivaalit pidettiin. Äänestäjien määrä on kuitenkin tasaisesti vähentynyt ensimmäisistä vaaleista, jolloin äänestysprosentti oli 62. Äänestysintoa halutaan lisätä, ja tämän vuoden kampanjassa halutaankin painottaa valinnan mahdollisuutta kansalaisvelvollisuuden sijaan.

Kampanjaan liittyy myös verkkosivusto, jolla nuoret voivat tuoda julki toiveitaan ja ideoitaan - he voivat myös käyttää sivustoa Twitterin kautta.

Euroopan parlamenttiin valitaan 4.–6.6. yhteensä 736 edustajaa kaikissa 27 EU-maassa pidettävissä vaaleissa.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä