Διαδρομή πλοήγησης

Ψήφισε για ν'ακουστεί η φωνή σου - 11/05/2009

Το MTV συνεργάζεται με την ΕΕ στην εκστρατεία για την προσέλκυση των νέων στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, οι νέοι δεν ενδιαφέρονται όσο οι γονείς τους για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Το ίδιο ίσχυε και στις ευρωεκλογές του 2004, στις οποίες το ποσοστό συμμετοχής των νέων κάτω των 25 ετών ήταν μόνον 40% σε σχέση με 48% για το σύνολο των ψηφοφόρων.

Το MTV μεταδίδει διαφημιστικά προεκλογικά σποτ σε 168 κανάλια σε όλον τον κόσμο. Τα σποτ αυτά παρουσιάζουν νέους να εγκαθιστούν μεγάφωνα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη. Και ποιο είναι το μήνυμα; Η συμμετοχή στις εκλογές δίνει στους νέους την ευκαιρία ν' ακουστεί η φωνή τους.

«Οι νέοι είναι το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε τις ιδέες τους και την ενεργό συμμετοχή τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η φωνή τους μετράει», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μάργκοτ Βάλστρομ. Εξού και το σύνθημα: Ευρώπη, μ' ακούς;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει περισσότερες εξουσίες σήμερα (π.χ. ο λόγος του βαρύνει περισσότερο σε θέματα προϋπολογισμού) σε σχέση με τις πρώτες εκλογές του 1979. Αντίθετα, το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων μειώνεται σταθερά από 62% που ήταν στις πρώτες ευρωεκολογές. Επιχειρώντας την ανατροπή αυτής της τάσης, η φετινή εκστρατεία τονίζει τη «δυνατότητα επιλογής» και όχι το «καθήκον» των πολιτών όπως η προηγούμενη εκστρατεία.

Για την εκστρατεία αυτή έχει δημιουργηθεί δικτυακός τόπος στον οποίο οι νέοι μπορούν να εκφράσουν τις επιθυμίες και απόψεις τους ακόμη μέσω Τwitter.

Οι εκλογές για τα 736 μέλη του Κοινοβουλίου θα διεξαχθούν στις 4-7 Ιουνίου σε καθεμία από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι