Sti

Stem ved EU-valget - 11/05/2009

MTV og EU i fælles kampagne for at få de unge til at stemme

De unge er ikke så interesserede som deres forældre i valget til Europa-Parlamentet til juni. Det viser en ny undersøgelse. Sådan var det også ved EU-valget i 2004, hvor kun 40 % af de unge vælgere under 25 deltog – mod en samlet stemmeprocent på 48 %.

MTV viser en række spots om kampagnen på sit internationale netværk af 168 tv-kanaler. Her ser man unge hænge højtalere op på kendte bygningsværker i London, Paris og Rom. Budskabet? Ved at deltage i valget kan de unge lade deres stemme blive hørt.

"De unge er EU's fremtid. Vi har brug for deres idéer og deres engagement. De skal vide, at deres stemme tæller", siger Kommissionens næstformand, Margot Wallström. Det er forklaringen på sloganet "Kan I høre mig, Europa?"

Europa-Parlamentet har mange flere kompetenceområder i dag (bl.a. stor indflydelse på budgettet) end ved det første direkte valg i 1979. Men stemmeprocenten – 62 % ved det første valg - er dalet støt i årenes løb. Det skal årets kampagne hjælpe med at rette op på. Man fremhæver derfor de "muligheder", valget giver os – i stedet for at tale om "borgerpligt" som ved det sidste valg.

Der er også oprettet et særligt kampagnewebsted, hvor unge kan komme med ønsker og idéer. Man kan også sende bidrag via Twitter.

Valget af de 736 parlamentsmedlemmer finder sted den 4.-7. juni i alle 27 EU-lande.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links