Navigointipolku

Luovuus edistää talouden tervehdyttämistä - 26/03/2009

Päävärein maalattuja pyoriviä kiekkoja rapistuneen holvikaaren alla © WALD Press, Radka Dubanská

Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuoden lähettiläät varoittavat, ettei tutkimus- ja kehitysmenoista pitäisi tinkiä talouskriisin aikana.

Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuoden 2009 English tavoitteena on korostaa näiden taitojen merkitystä henkilökohtaisen, yhteiskunnallisen ja taloudellisen kehityksen kannalta.

Useita luovuuden ja innovoinnin alalla ansioituneita henkilöitä on nimetty teemavuoden lähettiläiksi English. Näihin kuuluu muun muassa tanssikoreografeja, professoreita, taiteilijoita, arkkitehteja, tutkijoita ja suuryritysten johtajia.

Ensimmäisessä kokouksessaan tammikuussa lähettiläät varoittivat siitä, että olisi suuri virhe vähentää tutkimus- ja kehitysmenoja talouslaman aikana. Esimerkiksi Suomi selvisi 1990-luvun alun lamasta lisäämällä tutkimus- ja kehitysinvestointeja ja jatkamalla koulutukseen panostamista.

Brysselissä järjestetään teemavuoden aikana kuusi julkista keskustelutilaisuutta English, joissa käsitellään keskeisiä luovuuteen ja innovointiin liittyviä aiheita. Hiljattain järjestetyssä keskustelussa luotailtiin uusia ideoita luovuutta ja innovointia kannustavan ympäristön luomiseksi. Seuraavaksi Brysselissä keskustellaan koulutuksen tulevaisuudesta Euroopassa.

Euroopan teemavuoteen kuuluu kuitenkin paljon muutakin kuin luovaa puhetta. Tšekkitaiteilija Petr Nikl'n kiertävä Orbis Pictus -näyttely English avataan Brysselissä ensi viikolla. Näyttelyn tavoitteena on luoda uusien musikaalisten instrumenttien ja taideteosten avulla viestintäkanava, joka ylittää kansallisuuden, yhteiskunnallisen aseman ja uskonnon asettamat rajat.

Parhaillaan valmistellaan myös luovuuden ja innovoinnin eurooppalaista julistusta English, joka kannustaisi jatkamaan luovaa ja innovoivaa toimintaa teemavuoden jälkeenkin.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä