Sti

Kreativitet – nøglen til en sund økonomi - 26/03/2009

Roterende farveskiver i forfalden indre gård © WALD Press, fotograf: Radka Dubanská

Det europæiske år for kreativitet og innovation er godt i gang. Flere fremtrædende personligheder advarer mod at spare på forskning og udvikling i krisetider.

Kreativitet og innovation er afgørende for vores personlige, sociale og økonomiske udvikling. Det understreges med det europæiske temaår 2009 English.

En stribe fremtrædende personligheder er udpeget som ambassadører English og skal slå et slag for kreativiteten i årets løb. Det er bl.a. koreografer, professorer, kunstnere, arkitekter, forskere og erhvervsledere.

På ambassadørernes første møde i januar advarede de om, at det vil være en stor taktisk fejl at bruge den økonomiske afmatning som argument for at skære i budgettet til forskning og udvikling. Finland klarede sig f.eks. gennem en periode med lavkonjunktur først i 1990'erne ved at investere mere i FoU og holde udgifterne til uddannelse stabile.

Der holdes seks debatter English om nøgleemner vedrørende kreativitet og innovation i Bruxelles i løbet af året. For nylig diskuterede man, hvordan vi får skabt den rette grobund for kreativitet og innovation. Næste debat handler om fremtidens undervisning i Europa.

Temaåret er dog ikke kun debat. Vandreudstillingen Orbis Pictus English – skabt af den tjekkiske kunstner Petr Nikl – åbner i Bruxelles i næste uge. Udstillingen skal skabe en kommunikationskanal, der slår bro mellem nationalitet, samfundsklasse og religion ved hjælp af helt nye musikinstrumenter, der er fremstillet til lejligheden.

Desuden er man i gang med at udarbejde et manifest om kreativitet og innovation i Europa English. Det skal inspirere til flere aktiviteter i årene fremover.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links