Sökväg

Jobba för EU! - 05/03/2009

Map of Europe super-imposed over a crowd of people ©EC

Rekryteringen av EU-tjänstemän ska förenklas. EU:s rekryteringsbyrå Epso presenterar nu också sin nya webbplats.

Vill du jobba för EU? Då är EU:s rekryteringsbyrå Epso rätt plats att börja på.

På Epsos nya webbplats DeutschEnglishfrançais hittar du bl.a. exempel på prov som du kan göra innan du bestämmer dig för att anmäla dig. Där finns också en förenklad anmälningsblankett och hjälp online att fylla i den. Nytt är också att meddelanden om kommande uttagningsprov finns på alla 23 officiella EU-språk.

Den nya webbplatsen är det första steget mot att förbättra rekryteringen av EU-personal. Epso hoppas nu kunna snabba på hela processen och få fram reservlistor med de mest kompetenta och erfarna sökande.

Varje år söker tiotusentals människor jobb inom EU:s förvaltning. Det är tolkar, översättare, jurister, sekreterare och handläggare. Proceduren kan verka skrämmande med en rad prov – och det hela kan ta ett till två år. Detta kan avskräcka folk från att söka och EU-institutionerna är kanske inte ett förstahandsval som arbetsgivare.

– Vi är medvetna om att det råder hård konkurrens på arbetsmarknaden. Därför vill vi verkligen snabba på och rationalisera rekryteringsprocessen så att vi kan locka till oss de bästa och duktigaste medarbetarna, förklarar Epsos direktör David Bearfield.

Uttagningsproven håller just nu på att omarbetas. Från och med 2010 kommer det att läggas större vikt vid de sökandes kompetens och erfarenhet – det är inte längre lika viktigt att komma ihåg en mängd allmänna fakta om EU:s historia. Tidtabellen för uttagningsproven kommer att ändras så att de äger rum regelbundet varje år. Processen kommer också att gå snabbare, i regel bara 5–9 månader.

Jobba för EU!

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar