Cale de navigare

O carieră în instituţiile UE - 05/03/2009

Map of Europe super-imposed over a crowd of people ©CE

Începe revizuirea procedurii de selecţie a funcţionarilor publici europeni.

V-ar interesa să lucraţi pentru Uniunea Europeană? Înainte de a vă înscrie la un concurs, puteţi rezolva unul dintre testele de probă publicate pe site-ul Oficiului European pentru Selecţia Personalului (EPSO).

De asemenea, noul site EPSO DeutschEnglishfrançais conţine formulare de înscriere simplificate şi vă oferă servicii de consiliere on-line. Pentru prima dată, puteţi consulta anunţurile de concurs în cele 23 de limbi oficiale ale UE.

Restructurarea site-ului este primul pas către ameliorarea procedurii de selecţie a personalului UE. Prin schimbarea metodelor, EPSO speră să accelereze procedura de înscriere şi selecţie şi să recruteze candidaţii cei mai competenţi şi experimentaţi.

În fiecare an, zeci de mii de persoane candidează la diverse funcţii din administraţia europeană, printre care cele de interpreţi, traducători, avocaţi, secretare şi administratori. În prezent, procedura este uşor descurajantă - începe cu o serie de teste şi poate dura între 1 şi 2 ani. Din acest motiv, candidaţii se pot simţi nemotivaţi, iar instituţiile UE se află în dezavantaj în calitatea lor de angajatori.

„Recunoaştem că există o competiţie strânsă pentru a-i selecta pe cei mai buni, aşa încât suntem hotărâţi să accelerăm, să simplificăm şi să dirijăm mai bine eforturile menite să atragă viitorii candidaţi”, explică directorul EPSO, David Bearfield.

Structura testelor de selecţie este în prezent în curs de modificare. Începând din 2010, candidaţii nu vor mai trebui să memoreze o cantitate mare de date şi cifre referitoare la istoria UE. Ceea ce va conta mai mult va fi să îşi poată demonstra şi pune în practică propriile competenţe profesionale. Calendarul competiţiilor va fi, de asemenea, modificat şi scurtat, astfel încât acestea să se desfăşoare în cicluri anuale şi să nu dureze mai mult de 5-9 luni.

Oportunităţi de carieră în instituţiile europene

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile