Kruimelpad

Werken bij de EU - 05/03/2009

Map of Europe super-imposed over a crowd of people ©EC

De selectieprocedures voor toekomstige EU-ambtenaren worden herzien.

Zou u bij de EU willen werken? Voordat u het sollicitatieformulier invult, wilt u misschien wel een voorbeeldtest van EPSO (Europees Bureau voor Personeelsselectie) proberen.

Die vindt u op de nieuwe EPSO-website DeutschEnglishfrançais, samen met een sollicitatieformulier en online advies. En voor het eerst staan daar ook alle aankondigingen van selectietests in de 23 officiële EU-talen.

De herziene website is de eerste stap in een omvangrijk proces om de selectie van EU-werknemers te verbeteren. Door de methodes te veranderen hoopt EPSO de selectieprocedure te kunnen versnellen en kandidaten met meer ervaring en vaardigheden te selecteren.

Jaarlijks solliciteren tienduizenden mensen op vacatures bij de EU. Het gaat om tolken, vertalers, juristen, secretaresses en beleidsmedewerkers. Maar zij moeten er wel wat voor over hebben: na een lange reeks testen moeten zij soms nog wel twee jaar wachten. Dit kan kandidaten ontmoedigen, waardoor de EU een minder gewilde werkgever wordt.

"We begrijpen dat er gevochten wordt om de beste en de slimste mensen, dus we willen het proces sneller, gestroomlijnder en gerichter maken," aldus EPSO-directeur David Bearfield.

De selectietests worden momenteel herzien. Vanaf 2010 zal minder belang worden gehecht aan algemene feiten en cijfers over de EU en haar geschiedenis en meer aan kennis en vaardigheden. De tests zullen voortaan jaarlijks worden afgenomen en de hele procedure zal korter duren, zo'n 5 tot 9 maanden.

Werken bij de EU

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links