Navigointipolku

Kiinnostaako ura EU:n palveluksessa? - 05/03/2009

Map of Europe super-imposed over a crowd of people © EC

Virkamiesten valintakokeet uudistuvat ja nopeutuvat

EU on uudistamassa henkilöstön valintakokeita ja hakuprosessia. Tavoitteena on nopeuttaa rekrytointia ja houkutella EU-uralle aiempaa ammattitaitoisempia ja kokeneempia hakijoita.

Vuodesta 2010 kokeissa painotetaan aiempaa vähemmän hakijoiden tietoja EU:sta ja sen historiasta ja selvästi enemmän ammattitaitoa ja asiantuntemusta. Valintakokeita (eli ns. kilpailuja) järjestetään aiempaa säännöllisemmin, ja niiden kesto lyhenee 5–9 kuukauteen.

”Koska kilpailu työnhakijoista on kovaa, haluamme nopeuttaa, keventää ja tehostaa henkilöstön valintaprosessia, jotta EU-kokeisiin hakeutuu ja saamme palvelukseemme todellisia huippuosaajia”, kertoo EU:n henkilöstövalintatoimiston pääjohtaja David Bearfield.

Ennen hakemuksen jättämistä EU-urasta kiinnostuneet voivat testata soveltuvuuttaan mallikokeiden avulla EU:n henkilöstövalintatoimiston (EPSO) verkkosivuilla.

EPSOn uudella sivustolla DeutschEnglishfrançais on niin ikään entistä pelkistetympi hakulomake ja ohjeita hakijoille. Verkosta löytyvät nyt myös ilmoitukset tulevista valintakokeista 23 kielellä.

Joka vuosi kymmenet tuhannet ihmiset hakevat EU:n palvelukseen esimerkiksi hallintovirkamiehen, sihteerin, juristin, kääntäjän tai tulkin työhön tai eri alojen asiantuntijatehtäviin. Valintamenettely alkaa nykyisin laajoilla testeillä ja kokeilla ja voi kokonaisuudessaan kestää vuodesta jopa kahteen vuoteen. Raskas prosessi lannistaa monet jo etukäteen ja on omiaan heikentämään EU-elinten asemaa työnantajamarkkinoilla.

Uramahdollisuudet EU:n palveluksessa

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä