Навигационна пътека

Работа в европейска институция - 05/03/2009

Map of Europe super-imposed over a crowd of people ©EО

Започва ревизия на процедурата за подбор на европейски служители.

Искате ли да работите за Европейския съюз? Преди да подадете документи, можете да опитате да решите един от примерните тестове на европейската служба за набиране на кадри (ЕПСО).

Тестовете, както и опростен формуляр за кандидатстване и онлайн помощ, ще намерите на новия уебсайт на ЕПСО DeutschEnglishfrançais. За пръв път сайтът предлага известията за предстоящи конкурси на 23-те официални езика на ЕС.

Обновяването на уебсайта е първият етап от мащабна инициатива за подобряване на начина, по който ЕС набира служители. Променяйки методите си, ЕПСО се надява да ускори процеса на кандидатстване и подбор и да сведе избора си до кандидати с повече опит и умения.

Всяка година десетки хиляди души кандидатстват за работа в европейските институции. Това са устни и писмени преводачи, юристи, секретари, администратори... Процесът е сложен, включва множество тестове и интервюта и понякога трае близо две години. Това може да обезкуражи някои кандидати и поставя европейските институции в неизгодно положение като потенциални работодатели.

„Съзнаваме, че за най-умните и най-добрите има голяма конкуренция, и сме решени да ускорим, подобрим и съсредоточим усилията си за привличане и избиране на хора“, обяснява директорът на ЕПСО Дейвид Беърфийлд.

В момента тестовете за подбор се преработват. От 2010 г. ще бъде много по-важно кандидатите да демонстрират професионален опит и умения, отколкото добра памет за общи факти и цифри от историята на ЕС. Графикът на конкурсите ще бъде променен, а продължителността им – скъсена, така че да не траят повече от 9 месеца и да се провеждат в рамките на годишни цикли.

Възможности за работа в ЕС

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки