Sökväg

Tänk, skapa, förnya - 02/03/2009

Logotypen för europeiska året för kreativitet och innovation 2009 © CE

EU ställer ut 20 projekt i Bryssel för att visa hur man främjar kreativitet och innovation.

Videospel om mänskliga rättigheter, språkkurser för lastbilschaufförer, turism som räddar lokala mattraditioner, konst för ekonomisk utveckling och social integrering… detta är exempel på kreativitet och innovation inom utbildning, kultur, medborgarskap, social integrering och lokal utveckling.

Projekten finansieras med hjälp av EU-fonder och EU-program. De svarar mot konkreta behov och har alla möjliga målgrupper: företagare, privatpersoner, människor som har hamnat utanför samhället, studerande...

De 20 projekten presenteras på en EU-konferens i Bryssel den 2–3 mars 2009. Deltagarna, som kommer från alla 27 EU-länder, ska undersöka hur man bäst utnyttjar resultaten och sprider bra lösningar i hela EU.

För att underlätta detta har EU-kommissionen inrättat en ny elektronisk plattform – EVE Englishfrançais: en webbplats för interaktivt och flerspråkigt informationsutbyte, där kommissionen har samlat uppgifter om alla projekt som får EU-stöd inom utbildning och kultur.

År 2009 har utsetts till europeiska året för kreativitet och innovation English. EU kommer under året att genomföra en mängd aktiviteter och evenemang English och dessutom göra en strategisk insats för att främja kunskapssamhället och livslångt lärande och på så sätt sörja för ett hållbart välstånd och välfärd i EU.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar