Navigacijska pot

Domišljija. Ustvarjalnost. Inovativnost. - 02/03/2009

Logotip: ustvarjalnost in inovativnost – evropsko leto 2009 © CE

Razstava dvajsetih najboljših projektov v Bruslju prikazuje, kako Evropska unija spodbuja ustvarjalnost in inovativnost.

Videoigrice, ki mlade ozaveščajo o človekovih pravicah, komplet za učenje tujih jezikov za voznike tovornjakov, obujanje tradicionalnih domačih jedi po zaslugi turizma, umetnost kot nosilka gospodarskega razvoja in družbene vključenosti, to je samo nekaj primerov ustvarjalnosti in inovativnosti s področja izobraževanja, kulture, državljanstva, družbene vključenosti in lokalnega razvoja.

Dejavnosti, ki ustrezajo dejanskim potrebam in jih financirajo skladi in programi EU, so namenjene vsem družbenim skupinam: podjetnikom, posameznikom, socialno izključenim ljudem, študentom ...

Projekte bodo predstavili 2. in 3. marca 2009 na evropski konferenci v Bruslju. Udeleženci konference iz vseh držav članic EU bodo poskušali opredeliti najučinkovitejše metode, s katerimi bi koristno uporabili dobljene rezultate in razširili dobro prakso na vso Evropsko unijo.

Komisija je vzpostavila tudi novo elektronsko platformo EVE Englishfrançais za interaktivno in večjezično izmenjavo informacij o vseh projektih Evropske unije na področju izobraževanja in kulture.

Leto 2009 je bilo razglašeno za evropsko leto ustvarjalnosti in inovativnosti English. V tem letu EU podpira številne dejavnosti in prireditve English ter se zavzema za dolgoročno strategijo, ki spodbuja družbo znanja, temelječo na vseživljenjskem učenju, da bi Evropi zagotovila trajno blaginjo in dobro počutje njenih prebivalcev.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave