Kruimelpad

Creatief en innovatief - 02/03/2009

Logo: creativiteit en innovatie - Europees Jaar 2009 © EC

In Brussel presenteren 20 organisaties hun project. Ze laten zien hoe de EU creativiteit en innovatie stimuleert.

Games over mensenrechten, een talencursus voor vrachtwagenchauffeurs, een nieuw leven voor culinaire tradities dankzij het toerisme, kunst als motor achter economische ontwikkeling en sociale integratie... het zijn maar enkele voorbeelden van creativiteit en innovatie in onderwijs, cultuur, burgerschap, sociale integratie en plaatselijke ontwikkeling.

Al deze acties zijn mede te danken aan EU-fondsen en -programma's voor alle lagen van de bevolking: ondernemers, particulieren, kansarmen, studenten...

De selectie van twintig projecten wordt gepresenteerd tijdens een Europese conferentie in Brussel op 2 en 3 maart 2009. De deelnemers uit de 27 EU-landen zullen daar efficiëntere methodes kiezen om de behaalde resultaten optimaal te benutten en beproefde werkwijzen overal in Europa bekend te maken.

Met hetzelfde doel heeft de Commissie onlangs EVE Englishfrançais gelanceerd: een interactief meertalig elektronisch platform voor informatie over projecten die de EU heeft gesteund op het gebied van onderwijs en cultuur.

Het jaar 2009 is uitgeroepen tot Europees Jaar van de creativiteit en innovatie English. Dat betekent natuurlijk weer een jaar vol acties en evenementen English, maar de EU heeft ook een strategie op de langere termijn: als we ons meer inzetten voor een kennismaatschappij en een leven lang blijven leren, dan werken we aan een duurzame welvaart in Europa en aan het welzijn van alle inwoners.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links