Navigációs útvonal

Álmodj, alkoss, újíts! - 02/03/2009

Logó: 2009, a kreativitás és az innováció európai éve @ EB

Projektbemutatónak ad otthont március elején Brüsszel. Az eseményen húsz projekt szemlélteti, miként támogatja az EU a kreativitást és az innovációt.

Fiataloknak szóló, az emberi jogokat ismertető videojátékok kifejlesztése, tehergépkocsi-sofőröknek szánt nyelvoktató csomag kigondolása, helyi kulináris hagyományok idegenforgalmi célból való felélesztése, művészeti tevékenységek felhasználása a gazdasági fejlődés és a társadalmi befogadás eszközeként stb. – megannyi kreatív és innovatív kezdeményezés, mely az EU támogatásával valósult meg az oktatás, a kultúra, az európai polgárság, a társadalmi befogadás és a helyi fejlesztés területén.

Ezek valós szükségletek által életre hívott projektek, és a lakosság legkülönbözőbb csoportjait célozzák: vállalkozókat, magánszemélyeket, a társadalom peremére szorultakat, diákokat... és folytathatnánk a sort.

A húsz projekt bemutatására 2009 március 2–3-án kerül sor Brüsszelben, egy európai konferencia alkalmával. A 27 tagállamból érkező résztvevők a konferencián megvitatják, hogyan lehet az elért eredményeket a lehető leghatékonyabban kiaknázni, és a bevált módszereket az egész EU területén ismertté tenni.

A Bizottság – ugyancsak a jó példák elterjedését tartva szem előtt – új elektronikus platformot hozott létre: a tapasztalatcserét lehetővé tevő, interaktív és többnyelvű „EVE” Englishfrançais az Európai Unió által támogatott oktatási és kulturális projektekkel kapcsolatos információk gyűjtőhelyéül hivatott szolgálni.

2009 a kreativitás és az innováció európai éve English. Az Európai Unió az ebből az alkalomból kezdeményezett tevékenységek és események English támogatása mellett hosszú távú stratégiáról is gondoskodik, mely elősegíti az élethosszig tartó tanulásra építő tudásalapú társadalom kialakulását, ezzel pedig tartósan biztosítja Európa gazdasági és társadalmi jólétét.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek