Navigointipolku

Kuvittele, luo, innovoi! - 02/03/2009

Logo: Luovuus ja innovointi – Euroopan teemavuosi 2009 © EY

Brysselissä esitellään 20 luovaa ja innovatiivista hanketta, jotka on toteutettu EU:n tuella.

Luovuutta ja innovointia tarvitaan monella saralla, olipa sitten kyse koulutuksesta, kulttuurista, aktiivisesta kansalaisuudesta, sosiaalisesta integraatiosta tai paikalliskehityksestä. Esimerkkejä onnistuneista hankkeista ovat vaikkapa videopelit, joiden avulla nuorille kerrotaan ihmisoikeuksista, ja rekkakuskeille suunnatut vieraiden kielten opiskelupaketit. Samoin voidaan paikallinen ruokaperinne nostaa uuteen kukoistukseen matkailun ansiosta tai hyödyntää taiteen keinoja taloudellisen ja sosiaalisen integraation edistämisessä.

EU on rahoittanut innovatiivisia hankkeita, jotka vastaavat konkreettisiin tarpeisiin ja joiden kohderyhmiin kuuluu koko väestö yrittäjistä opiskelijoihin ja syrjäytymisvaarassa oleviin.

Brysselissä 2.–3.3.2009 järjestettävässä konferenssissa esitellään 20 menestyksekästä hanketta. Konferenssiin odotetaan osallistujia kaikista 27 EU-maasta keskustelemaan tehokkaimmista tavoista hyödyntää saavutettuja tuloksia ja levittää tietoa hyvistä käytännöistä.

Parantaakseen tiedonvälitystä komissio on perustanut myös uuden interaktiivisen ja monikielisen sähköisen EVE-foorumin Englishfrançais, johon kerätään tiedot EU:n tukemista koulutus- ja kulttuurialan hankkeista.

Vuosi 2009 on nimetty Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuodeksi English, jonka aikana järjestetään lukuisia tapahtumia ja tilaisuuksia English. Teemavuoden puitteissa EU tukee elinikäiseen oppimiseen perustuvaa osaamisyhteiskuntaa edistävää strategiaa, jolla halutaan taata kestävä vauraus ja hyvinvointi EU:ssa.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä