Навигационна пътека

Въображение, творчество, новаторство - 02/03/2009

Лого: творчество и иновации – Европейска година 2009 г. © ЕО

20 проекта, представени в Брюксел, демонстрират как Европейският съюз насърчава творчеството и иновациите.

Видеоигра, запознаваща младите с правата на човека, самоучител по езици за шофьори на камион, съживяване на местните кулинарни традиции чрез туризъм, използване на изкуството за развитие на икономиката... Примерите за творческо и новаторско мислене са много и обхващат области като образование, култура, гражданство, социална интеграция и местно развитие.

Двадесетте проекта, финансирани с европейски средства, които ще бъдат представени на конференция в Брюксел на 2 и 3 март 2009 г., задоволяват конкретните нужди на различни групи на населението – предприемачи, студенти, социално отритнати хора... В конференцията ще участват представители на 27-те страни членки, които ще определят най-добрите методи за извличане на полза от получените резултати и разпространяване на добрите практики в целия Съюз.

С подобна цел се открива и новата електронна платформа „EVE“ Englishfrançais – място за многоезична и интерактивна информация и дискусия за проектите в областта на образованието и културата, подкрепени от ЕС.

2009 година е Европейска година на творчеството и иновациите English, богата на събития и прояви English. Дългосрочната стратегия на Европейския съюз в тази област насърчава изграждане на общество на знанието, основано върху ученето през целия живот, което ще може да осигури устойчив просперитет на Европа и нейните обитатели.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки