Cale de navigare

Soluţii creative - 24/12/2008

Logoul Anului european al creativităţii şi inovării © CE

2009 este Anul european al creativităţii şi inovării.

În fiecare an, UE alege o temă pentru o campanie care îşi propune să atragă atenţia asupra unui anumit aspect. Anul 2009 va fi dedicat creativităţii şi inovării. Pe parcursul său, în Europa vor avea loc sute de conferinţe şi expoziţii şi vor fi derulate proiecte menite să sensibilizeze opinia publică faţă de nevoia de a găsi soluţii creative la provocările cu care ne confruntăm astăzi.

Gândirea creativă constituie cheia succesului într-o economie globală, fapt recunoscut de UE cu mult timp în urmă. Inovarea face parte integrantă atât din pachetul Comisiei privind schimbările climatice, cât şi din planul de revitalizare a economiei europene. În prezent, aceasta suferă cea mai mare cădere înregistrată în ultimele decenii.

Anul creativităţii şi inovării English debutează, oficial, pe data de 7 ianuarie cu conferinţa şi festivitatea care vor avea loc la Praga. Cu toate acestea, un prim eveniment a fost deja organizat – este vorba despre un concert susţinut cu ajutorul unor instrumente realizate din legume proaspete! Pe parcursul anului, oraşul Bruxelles va găzdui o serie de dezbateri pe tema modalităţilor de încurajare a noilor idei şi a felului în care societatea poate profita de acestea.

Lumea de astăzi se bazează pe inovare rapidă. Pe măsură ce trece la o economie bazată pe cunoaştere, UE trebuie să îşi dezvolte potenţialul creativ. Europenii trebuie să înveţe, în primul rând, să fie deschişi la schimbări şi receptivi la strategii diferite.

Profesorii au, în acest sens, un rol important şi dificil. Ei vor trebui, din ce în ce mai mult, să găsească un echilibru între educaţia tradiţională şi nevoia de a încuraja dezvoltarea unor competenţe precum spiritul de iniţiativă, după cum a declarat comisarul pentru educaţie, Ján Figel.

Campania va contribui la modelarea agendei UE pentru cooperarea între statele membre în domeniul educaţiei şi al culturii. De asemenea, va constitui o sursă de inspiraţie şi pentru politicile în alte domenii, cum ar fi cele privind întreprinderile şi ocuparea forţei de muncă.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile