Navigointipolku

Luovia ratkaisuja - 24/12/2008

Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuoden logo © EC

Vuosi 2009 on Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuosi.

EU valitsee joka vuosi kampanjateeman aiheista, joita se haluaa tehdä tunnetuiksi. Vuosi 2009 on Euroopan luovuuden ja innovoinnin teemavuosi. Sen aikana eri puolilla EU:ta järjestetään satoja konferensseja, hankkeita ja näyttelyitä, joilla pyritään lisäämään tietoisuutta luovien ratkaisujen tarpeesta nykyajan haasteisiin vastaamiseksi.

EU on jo pitkään tunnustanut, että menestyminen globaalissa taloudessa perustuu luovaan ajatteluun. Innovointi on keskeinen osa sekä komission ilmastonmuutosohjelmaa että viime vuosikymmenten pahimman taantuman kanssa kamppailevan EU-talouden elvytyssuunnitelmaa.

Vaikka luovuuden ja innovoinnin teemavuoden English viralliset avajaiset pidetäänkin 7.1. Prahassa järjestettävän konferenssin juhlatilaisuudessa, yksi tapahtuma on jo järjestetty. Kyseessä oli konsertti, jossa soittimet oli valmistettu tuoreista vihanneksista! Vuoden aikana Brysselissä järjestetään lukuisia keskustelutilaisuuksia siitä, miten uusia ajatuksia voidaan rohkaista ja parhaiten hyödyntää yhteiskunnan hyväksi.

Nykymaailman kantavana voimana on nopea innovointi. EU:n kehittyminen osaamistaloudeksi edellyttää luovuus- ja innovointipotentiaalin lisäämistä. Eurooppalaisten on erityisesti opittava suhtautumaan muutoksiin mahdollisuuksina ja pysymään avoimina uusille ajatuksille.

Opettajilla on luovuuden lisäämisessä keskeinen – ja vaikea – tehtävä. Koulutusasioista vastaavan komissaarin Ján Figeľin mukaan heidän on yhä enemmän yhdistettävä perinteisiin koulutustavoitteisiin myös ”pehmeiden” taitojen tarjoaminen nuorille. Aloitekyky on yksi tällainen avaintaito.

Kampanja auttaa EU:ta muotoilemaan jäsenmaiden välisen koulutus- ja kulttuuriyhteistyön strategiaa. Sen tuloksia hyödynnetään myös muilla politiikan aloilla, kuten yritys- ja työllisyyspolitiikassa.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä