Sti

Kreative løsninger - 24/12/2008

Logo for det europæiske år for kreativitet og innovation © EC

2009 er det europæiske år for kreativitet og innovation.

Hvert år vælger EU et tema for en kampagne, der skal sætte et specielt emne i fokus. I 2009 er temaet kreativitet og innovation. Der vil i løbet af året blive holdt hundredevis af konferencer, projekter og udstillinger over hele Europa. Formålet er at gøre opmærksom på, at der er brug for fantasirige løsninger på de aktuelle udfordringer.

EU har længe anerkendt, at kreativ tænkning er nøglen til succes i en globaliseret økonomi. Innovation er en vigtig del af både Kommissionens klimapakke og dens plan om at sætte gang i EU's økonomi, der nu befinder sig i den værste lavkonjunktur i flere årtier.

Selv om året for kreativitet og innovation English officielt begynder den 7. januar med en konference og galabegivenhed i Prag, har vi allerede markeret det én gang – med en koncert på instrumenter, der alle var lavet af friske grønsager! Senere på året bliver der i Bruxelles afholdt en række debatter om, hvordan man opmuntrer til banebrydende ideer, og hvordan samfundet kan bruge dem.

Verden af i dag bygger på hurtig innovation. EU er på vej mod videnøkonomi, og derfor skal vi udvikle potentialet for kreativitet. Europæerne skal især lære at tage imod forandring og være åbne over for anderledes strategier.

Lærere spiller en afgørende - og svær - rolle. De skal stadig oftere slå bro mellem traditionelle uddannelsesbehov og lære børn og unge "bløde" værdier som at tage initiativ, udtaler EU's uddannelseskommissær Ján Figel'.

Kampagnen skal medvirke til styrke EU's samarbejde med medlemslandene om uddannelse og kultur. Den skal også give input til andre områder som erhverv og beskæftigelse.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links