Cale de navigare

Voi şi UE în 2008 - 22/12/2008

Un băiat purtând un fular cu culorile Europei

Bilanţul măsurilor luate de UE pentru ameliorarea vieţii cetăţenilor săi.

A sosit ziua mult aşteptată. Ne aflăm într-o casă elegantă. Toată familia este reunită, chiar şi bunicii au venit din Spania. Tatăl a putut, în sfârşit, să îşi ia concediu şi şi-a asumat rolul de bucătar. Vrea ca totul să fie perfect. În timp ce se pregăteşte mâncarea, copiii îşi desfac nerăbdători cadourile.

Deşi invizibilă, acţiunea UE este omniprezentă în această scenă liniştită de familie. Datorită noii legislaţii privind substanţele chimice, produsele de curăţat sunt mai sigure pentru utilizatori şi pentru mediu; dată fiind existenţa unui etichetaj mai bine adaptat, alimentele care sunt puse pe masă au putut fi alese cu grijă, iar copiii pot gusta din plin aceste moment deoarece UE a interzis jucăriile periculoase. Însă acţiunea Uniunii nu se opreşte aici. Pe viitor, lucrătorii interimari beneficiază de concedii plătite, la fel ca personalul permanent, iar persoanele cu mobilitate redusă care călătoresc cu avionul au dreptul la aceleaşi condiţii de confort ca ceilalţi pasageri.

În sufragerie, urmărim informaţiile difuzate la televizor: criză financiară, conflicte, catastrofe naturale, schimbări climatice. În 2008, UE şi-a făcut simţită prezenţa în toate domeniile de actualitate.

De asemenea, Uniunea a intervenit în favoarea victimelor catastrofelor umanitare şi a trimis observatori pentru a se asigura de buna desfăşurare a alegerilor sau pentru a menţine pacea în Georgia Englishfrançais.

În ultimele luni, instituţiile europene au depus eforturi alături de statele membre pentru a găsi soluţii coordonate de contracarare a crize financiare DeutschEnglishfrançaisportuguês. În acest context, mai mult ca niciodată, moneda euro şi-a dovedit rolul de factor de stabilitate. În noiembrie, Comisia a propus un plan de relansare a economiei în valoare de 200 de miliarde de euro pentru a proteja lucrătorii, cetăţenii şi întreprinderile.

Acest plan propune, în special, consolidarea investiţiilor în tehnologiile ecologice (în sectorul energiei, al transporturilor şi al construcţiilor etc.), ceea ce confirmă poziţia Europei în primele rânduri ale luptei împotriva schimbărilor climatice DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile