Navigointipolku

EU mukana arjessa ja juhlassa - 22/12/2008

Poika, jonka huivissa on EU:n värit

Vuoden 2008 aikana EU on pyrkinyt monin tavoin parantamaan kansalaisten arkea.

Odotettu päivä on vihdoin koittanut. Koti on siivottu juhlakuntoon, ja koko perhe on koolla. Vapaapäivistään nauttiva isä häärii keittiössä. Ruoka porisee padassa, ja lapset avaavat malttamattomina lahjapaketteja. Espanjasta käymään tulleet isovanhemmat seuraavat lasten touhua hellästi hymyillen.

Vaikkei EU:ta tulekaan ajatelleeksi tällaisen perheidyllin keskellä, se on taustalla vaikuttamassa monin tavoin. Lapset voivat leikkiä rauhassa, sillä EU on kieltänyt vaaralliset lelut. Elintarvikkeiden uudet selkeät pakkausmerkinnät puolestaan helpottavat oikeiden ruoka-aineiden valintaa. Myös puhdistusaineet ovat entistä turvallisempia niin käyttäjille kuin ympäristöllekin kemiallisia aineita koskevan uuden lainsäädännön ansiosta.

EU:n toiminta ei kuitenkaan rajoitu vain tähän. Väliaikaisessa työsuhteessa olevilla työntekijöillä on oikeus palkalliseen lomaan kuten vakituisillakin työntekijöillä, joten perheen isä voi viettää joululomaa. Ja koska EU takaa liikuntarajoitteisille lentomatkustajille oikeuden matkustaa siinä missä muutkin, ovat isovanhemmat päässeet matkustamaan jouluvieraiksi.

Olohuoneen televisiosta tulee uutislähetys. Olipa aiheena sitten finanssikriisi, konfliktit, luonnonkatastrofit tai ilmastonmuutos, mainitaan EU ja sen toimet varmasti.

EU on auttanut humanitaaristen katastrofien uhreja ja lähettänyt tarkkailijoita seuraamaan vaaleja tai rauhanprosessin etenemistä Georgiassa Englishfrançais.

Viime aikoina EU-elimet ovat tehneet tiivistä työtä jäsenmaiden kanssa löytääkseen yhteisiä ratkaisuja finanssikriisiin DeutschEnglishfrançaisportuguês. Tässä yhteydessä euron vakauttava rooli on tullut näkyviin selvemmin kuin koskaan. Marraskuussa komissio ehdotti 200 miljardin euron suuruista talouspakettia työntekijöiden, kotitalouksien ja yritysten turvaamiseksi.

Suunnitelman avulla halutaan ennen muuta lisätä investointeja vaihtoehtoiseen teknologiaan (esimerkiksi energia-, liikenne- ja rakennusalalla) ja vahvistaa EU:n johtavaa asemaa ilmastonmuutoksen torjunnassa DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä