Διαδρομή πλοήγησης

Εσείς και η ΕΕ το 2008 - 22/12/2008

Ένα αγόρι φοράει κασκόλ με τη σημαία της Ευρώπης

Απολογισμός των μέτρων της ΕΕ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της.

Η πολυπόθητη μέρα έφτασε. Στο σπίτι είναι μαζεμένη όλη η οικογένεια και η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή. Ο πατέρας, που τελικά μπόρεσε να πάρει άδεια, είναι στην κουζίνα φροντίζοντας ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Ενώ το φαγητό ετοιμάζεται, τα παιδιά ανοίγουν ανυπόμονα τα δώρα τους υπό το τρυφερό βλέμμα τoυ παππού και της γιαγιάς που μόλις γύρισαν από ταξίδι στην Ισπανία.

Πίσω από αυτή την ειδυλλιακή οικογενειακή σκηνή κρύβεται η δράση της ΕΕ. Χάρη στη νέα νομοθεσία για τις χημικές ουσίες, τα προϊόντα καθαρισμού είναι ασφαλέστερα για τους χρήστες και το περιβάλλον· τα φαγητά έχουν επιλεγεί με προσοχή χάρη σε ένα καλύτερο σύστημα ετικετών και τα παιδιά παίζουν με ασφάλεια, καθώς η ΕΕ έχει απαγορεύσει τα επικίνδυνα παιχνίδια. Όμως, η δράση της Ένωσης δεν σταματά εδώ. Οι προσωρινοί υπάλληλοι μπορούν πλέον να παίρνουν άδεια μετ' αποδοχών, όπως και οι μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας που ταξιδεύουν αεροπορικώς δικαιούνται τις ίδιες ανέσεις με όλα τα άλλα άτομα.

Στο σαλόνι, η τηλεόραση μεταδίδει τις τελευταίες ειδήσεις. Χρηματοπιστωτική κρίση, ένοπλες συγκρούσεις, φυσικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή: όλη αυτή τη χρονιά, η ΕΕ έδωσε μάχες σε όλα τα καυτά μέτωπα της επικαιρότητας.

Για παράδειγμα, συνέδραμε τα θύματα ανθρωπιστικών κρίσεων και έστειλε παρατηρητές για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γεωργία Englishfrançais.

Τους τελευταίους μήνες, τα ευρωπαϊκά όργανα κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες μαζί με τα κράτη μέλη προκειμένου να βρουν κοινές λύσεις στη χρηματοπιστωτική κρίση DeutschEnglishfrançaisportuguês. Με αυτή την ευκαιρία, το ευρώ απέδειξε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το σταθεροποιητικό του ρόλο. Το Νοέμβριο, η Επιτροπή πρότεινε ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, ύψους 200 δις ευρώ, για να προστατεύσει τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Το σχέδιο αυτό προτείνει κυρίως την ενίσχυση των επενδύσεων σε οικολογικές τεχνολογίες (στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των κατασκευών κ.λπ.), επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι