Sti

EU og dig i 2008 - 22/12/2008

Dreng iklædt tørklæde med EU-stjerner

Hvad har EU gjort for os i løbet af året?

Så er det blevet juleaften. I det hyggelige hus er hele familien samlet. Forældrene, der endelig kan nyde et par fridage, pusler med julemaden i køkkenet. Mens julestegen sprutter i ovnen, har børnene travlt med at åbne deres gaver, som deres bedsteforældre har haft med sig i toget fra Jylland.

Det er ren familieidyl. Og selv om det ikke lige er til at se det, har EU faktisk en hånd med i spillet. For takket være EU's nye kemikalielovgivning er vores rengøringsmidler blevet mere sikre og miljøvenlige. Forældrene ved lige nøjagtigt, hvad madvarerne indeholder, for EU har indført bedre regler for deres mærkning. Og børnene kan more sig uden bekymringer, for EU har indført forbud mod farligt legetøj. Men det er ikke alt. I dag har vikaransatte også den samme ret til betalt ferie som fastansatte, og bevægelseshæmmede har ret til den samme komfort som alle andre, når de rejser med fly.

Inde i stuen kører fjernsynet stadig. I nyhederne taler de om økonomisk krise, konflikter, naturkatastrofer, klimaændringer – EU har sandelig haft sit at se til i 2008.

EU har f. eks. hjulpet ofrene for humanitære katastrofer og sendt observatører til at holde øje med internationale valg og med fredsprocessen i Georgien Englishfrançais .

I de sidste måneder har EU arbejdet under højtryk sammen med medlemslandene for at finde frem til en samlet redningsplan for EU's økonomi DeutschEnglishfrançaisportuguês . Euroen har mere end nogen sinde vist sin stabiliserende betydning. I november foreslog Kommissionen at give EU's økonomi en vitaminindsprøjtning på 200 milliarder euro for at hjælpe lønmodtagere, husholdninger og virksomheder med at komme helskindet igennem krisen.

Kommissionens forslag går bl.a. ud på at investere mere i grønne teknologier (især i energi-, transport- og byggesektoren) og at klæde EU endnu bedre på til kampen mod klimaændringerne DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski .

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links