Sökväg

Sant och falskt om EU - 21/08/2008

Journalister med tv-kameror vid en presskonferens i EU-kommissionens högkvarter

Tycker du ibland att tidningsrubrikerna om EU verkar fullständigt osannolika? Du kan ha rätt – flera av dem innehåller mer fiktion än fakta.

EU försöker införa förbud mot gamla måttenheter”. ”EU vill minska ljudnivån på skotska instrument.” ”EU kräver hastighetsbegränsningar på tyska motorvägar.”

Det skrivs spaltmeter om EU: s olika initiativ varje dag. De flesta artiklar är sakliga och informativa, men det finns undantag Englishfrançais . De osakliga artiklarna får ofta mer uppmärksamhet, eftersom de underblåser rädslan för de ”maktfullkomliga byråkraterna där nere i Bryssel.” Följande tre historier är underhållande läsning, men de är också mycket vilseledande.

I juni rapporterade flera brittiska tidningar att EU ville avskaffa ytmåttet acre, som används i engelskspråkiga länder. I verkligheten är ändringen bara ett uttryck för gängse praxis.

Under de senaste 20 åren har de brittiska myndigheterna övergett acre till förmån för hektar, dvs. den måttenhet som används i övriga Europa. Myndigheterna använder nu rutinmässigt hektar (2,47 acre) i kontakterna med jordbrukare och när de ska registrera mark. Privata markägare kan fortfarande ange sin egendom i acre, men de måste också ange ytan i hektar.

I artikeln nämns inte heller att ändringen ingick i ett EU-förslag om att låta Storbritannien behålla andra måttenheter, t.ex. mile och pint, som inte skapar problem för handeln.

I en annan felaktig artikel från den 20 april skrev Sunday Times att säckpipeblåsarna skulle ”tystas” på grund av EU: s nya hälso- och säkerhetslagstiftning.

EU har inte några som helst planer på att tysta ner de skotska folkmusikerna. Däremot vill EU begränsa exponeringen för kraftigt buller, som kan leda till hörselskador hos många orkestermusiker. Det finns många lösningar, utan att musikerna ska behöva sluta att spela. I vissa orkestrar använder man särskilda öronproppar och ljudabsorberande material för att sänka ljudnivån.

EU har heller inga planer på att införa hastighetsbegränsningar på de tyska motorvägarna, trots uppgifterna i den tyska webbtidningen Welt online den 26 mars. Tidningen citerade miljögrupper som sa att kommissionen tänkte införa hastighetsbegränsningar före utgången av 2010 för att förbättra klimatskyddet och trafiksäkerheten.

EU vill visserligen att antalet dödsfall på vägarna halveras till 2010, men EU-kommissionen har ingen befogenhet att införa hastighetsbegränsningar, vare sig i Tyskland eller något annat land.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar