Cale de navigare

Instituţiile UE atrag zeci de mii de vizitatori - 11/08/2008

Vizite în clădirea Berlaymont, cu ocazia zilei porţilor deschise

Departe de a fi un obiectiv turistic precum Versailles, clădirile UE atrag, totuşi, un număr mare de vizitatori.

Deşi nu s-ar zice că o instituţie precum Comisia Europeană poate reprezenta o atracţie turistică – mai ales vara, când atâtea plaje scăldate de soare ne fac cu ochiul – cifrele arată că, anul trecut, clădirile organului executiv al UE au avut 43 000 de vizitatori.

Majoritatea sunt europeni şi vin în special din ţările învecinate, Franţa şi Germania. Americanii reprezintă peste jumătate dintre vizitatorii provenind din afara UE.

Nu vă aşteptaţi la un tur ghidat al emblematicei clădiri Berlaymont (unde se află birourile celor 27 de comisari), însă prezentările generale oferite de Serviciul de vizite al Comisiei vă vor îmbunătăţi, cu siguranţă, cunoştinţele despre Uniune. Organizate la Centrul pentru vizitatori situat în apropiere, aceste prezentări au o durată de 90 de minute şi sunt urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Participarea este gratuită, dar se adresează doar persoanelor cu vârste de minim 15 ani şi care fac parte dintr-un grup organizat. Este preferabil să vă faceţi rezervare cu două sau trei luni înainte.

De asemenea, pentru jurnalişti, studenţi sau alte tipuri de grupuri pot fi organizate conferinţe de informare. Durata acestora variază între o jumătate de zi şi două zile. Programele sunt concepute în funcţie de punctele de interes, iar vizitatorii au posibilitatea de a discuta cu angajaţii Comisiei.

Iar dacă nu puteţi ajunge la Bruxelles, aveţi, totuşi, varianta de vizita reprezentanţa Comisiei din ţara dumneavoastră. Tot aici veţi primi şi îndrumări privind fondurile care pot contribui la acoperirea costurilor călătoriei, oricare ar fi destinaţia acesteia.

Comisia nu este singura instituţie UE pe care o puteţi vizita. Consiliul UE oferă, de asemenea, conferinţe de informare, iar Parlamentul European găzduieşte în sediile sale din Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg vizite individuale sau în grup organizat. Puteţi asista la o sesiune plenară sau la un eveniment public.

Dacă nu aţi găsit încă răspunsul la toate întrebările dumneavoastră, puteţi suna oricând la Centrul de contact Europe Direct. Apelul este gratuit, iar numărul este acelaşi pentru toate ţările din UE. Puteţi vizita şi unul dintre numeroasele centre de informare Europe Direct situate în cele 27 de state membre.

De asemenea, o dată pe an, instituţiile UE organizează ziua porţilor deschise.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile