Navigointipolku

Kymmenettuhannet tutustuivat EU:n toimielimiin - 11/08/2008

Vierailijoita komission Berlaymont-rakennuksessa avointen ovien päivänä

EU:n toimielimet houkuttavat vierailijoita, vaikka kyseessä ei olekaan mikään Versailles.

Euroopan komissiota voi olla vaikea pitää varsinaisena matkailunähtävyytenä varsinkaan kesällä, jolloin aurinkoiset rannat ovat houkuttelevampi kohde. Kuitenkin 43 000 ihmistä vieraili viime vuonna komission päätoimipaikassa Brysselissä.

Suurin osa vierailijoista on Euroopasta, erityisesti Ranskasta ja Saksasta. EU:n ulkopuolisista maista tulevista vierailijoista yli puolet on amerikkalaisia.

Kaikille vieraille ei esitellä komission kuulua Berlaymont-rakennusta, jossa 27 komissaarilla on toimistonsa. Sen sijaan komission vierailupalvelu järjestää yleisesittelyjä, joiden avulla kävijät voivat parantaa EU-tietouttaan. Esittelyt pidetään Berlaymontin lähellä olevassa vierailijakeskuksessa. Ne koostuvat 1,5 tunnin luennosta, jonka jälkeen on varattu aikaa kysymyksille. Tutustumiskäynti on maksuton, mutta osallistujien on oltava vähintään 15-vuotiaita ja vierailtava ryhmän mukana. Vierailu on varattava 2-3 kuukautta etukäteen.

Toimittajille, opiskelijoille ja muille erityisryhmille voidaan järjestää  erityisesti heille suunnattuja esittelytilaisuuksia. Ohjelma suunnitellaan kunkin ryhmän kiinnostuksen mukaan, ja tilaisuudessa voi vaihtaa ajatuksia komission virkamiesten kanssa.

Entä jos ei ole mahdollista lähteä Brysseliin? Komission edustustot eri jäsenmaissa ottavat myös vastaan vieraita. Edustustosta voi saada neuvoja erilaisista vaihtoehdoista rahoittaa vierailuja EU:n toimielimiin.

Komission lisäksi on mahdollista tutustua myös muihin toimielimiin. EU:n neuvosto järjestää omia tutustumiskäyntejä, ja Euroopan parlamenttiin ovat tervetulleita sekä yksittäiset henkilöt että ryhmät. Parlamentilla on toimitiloja sekä Brysselissä, Strasbourgissa että Luxemburgissa. Parlamentissa voi joko seurata täysistuntoa tai osallistua yleisölle järjestettyyn tilaisuuteen.

Jos kysymyksiä vielä on jäljellä, niitä voi esittää Europe Direct ‑palvelun kautta. Puhelut ovat maksuttomia ja numero on sama koko Euroopassa. Tietoa voi saada myös lukuisista EU:n tiedotuskeskuksista, joita on kaikissa 27 jäsenmaassa.

EU:n toimielimiin pääsee vierailemaan joka vuosi myös avointen ovien päivänä.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä