Διαδρομή πλοήγησης

H ΕΕ καλωσορίζει τους επισκέπτες της - 11/08/2008

Εκδήλωση «ανοικτές πόρτες» στο Μπερλεμόν

Δεν είναι βέβαια και Βερσαλλίες, πάντως τα κτήρια των οργάνων της ΕΕ προσελκύουν πολλούς επισκέπτες

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τουριστικό αξιοθέατο, ιδίως το καλοκαίρι, όταν μας περιμένουν ηλιόλουστες παραλίες; Και όμως, 43.000 άτομα επισκέφτηκαν πέρυσι την έδρα της στις Βρυξέλλες.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες έρχονται από την Ευρώπη, κυρίως τη γειτονική Γαλλία και Γερμανία, ενώ περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες εκτός ΕΕ είναι Αμερικανοί.

Μην περιμένετε βέβαια ξενάγηση στο εμβληματικό κτήριο Μπερλεμόν, όπου έχουν τα γραφεία τους οι 27 Επίτροποι, αλλά οι ενημερωτικές παρουσιάσεις από την υπηρεσία επισκέψεων της Επιτροπής θα βελτιώσουν αναμφίβολα τις γνώσεις σας για την ΕΕ. Οι παρουσιάσεις αυτές ξεκινούν με μια 90λεπτη ομιλία και ακολουθεί ένας κύκλος ερωταποκρίσεων. Οι ενημερωτικές αυτές επισκέψεις είναι δωρεάν, αλλά προσοχή: Θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 15 ετών, μέλος οργανωμένης ομάδας και η αίτησή σας να έχει γίνει δύο με τρεις μήνες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή σας.

Υπάρχει επίσης δυνατότητα διοργάνωσης πιο εξειδικευμένων ενημερωτικών επισκέψεων για δημοσιογράφους, σπουδαστές και άλλες ειδικές ομάδες, με διάρκεια που κυμαίνεται από μισή έως δύο ημέρες. Το πρόγραμμα αυτών των επισκέψεων προσαρμόζεται στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα των επισκεπτών, οι οποίοι έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν με υπαλλήλους της Επιτροπής.

Αν δεν μπορείτε να έλθετε στις Βρυξέλλες, έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε την Επιτροπή μέσω της Αντιπροσωπείας της στη χώρα σας. Εκεί θα ενημερωθείτε επίσης για τη δυνατότητα κάλυψης μέρους των εξόδων τυχόν επίσκεψής σας.

Η Επιτροπή δεν είναι το μοναδικό κοινοτικό όργανο που μπορείτε να επισκεφθείτε. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προσφέρει επίσης ενημερωτικές επισκέψεις, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλωσορίζει τόσο ιδιώτες όσο και οργανωμένες ομάδες στις εγκαταστάσεις του στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο. Μπορείτε να συμμετάσχετε ως παρατηρητής σε μια σύνοδο ολομέλειας ή να παρακολουθήσετε μια δημόσια εκδήλωση.

Αν δεν έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματά σας, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει η ανοικτή τηλεφωνική γραμμή της ΕΕ. Η κλήση είναι δωρεάν και ο αριθμός ο ίδιος σε όλη την Ευρώπη. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά κέντρα πληροφοριών της ΕΕ που βρίσκονται και στις 27 χώρες μέλη.

Επίσης, τα όργανα της ΕΕ ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό μια ημέρα κάθε χρόνο.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι