Sti

EU modtager titusindvis af borgere - 11/08/2008

Borgere på besøg i Berlaymontbygningen på åbenthusdagen

EU-institutionerne er måske nok en mindre attraktion end Versailles, men de får masser af besøgende

Du tænker måske ikke lige på Europa-Kommissionen som en turistattraktion, især ikke om sommeren, hvor solen og stranden lokker. Men 43 000 mennesker besøgte faktisk EU's udøvende organ sidste år.

De fleste kom fra Europa, især fra nabolandene Frankrig og Tyskland. Amerikanerne udgjorde over halvdelen af de besøgende fra lande uden for EU.

Du skal ikke regne med en rundvisning i den kendte Berlaymontbygning, hvor de 27 kommissærer har deres kontorer. Kommissionens besøgstjeneste holder derimod generelle præsentationer, der garanteret vil lære dig noget nyt om EU. I det nærliggende besøgscenter får du et halvandentimes foredrag. Derefter får du lejlighed til at stille spørgsmål. Det koster ikke noget, men du skal være fyldt 15 og være en del af en organiseret gruppe. Sørg for at bestille tid to eller tre måneder i forvejen.

Journalister, studerende og andre specialgrupper kan få en mere individuel informationskonference, der varer fra en halv dag op til to dage. Programmet skræddersyes efter gruppens særlige interesser, og der bliver lejlighed til at drøfte forskellige spørgsmål med Kommissionens ansatte.

Har du ikke mulighed for at rejse til Bruxelles? Du kan stadig besøge Kommissionens repræsentation i dit hjemland. Repræsentationen kan også rådgive dig om, hvordan du eventuelt kan få dækket udgifterne, uanset hvor besøget finder sted.

Kommissionen er ikke den eneste EU-institution, du kan besøge. Ministerrådet tilbyder også informationskonferencer, mens Europa-Parlamentet tager imod både enkeltpersoner og organiserede grupper i sine bygninger i Bruxelles, Strasbourg og Luxembourg. Du kan overvære et plenarmøde eller andre vigtige begivenheder, der er åbne for offentligheden.

Hvis du har flere spørgsmål, kan du prøve EU's hotline. Det er gratis at ringe op, og nummeret er det samme i hele Europa. Du kan også besøge et af de mange EU-informationscentre, der er spredt ud over de 27 medlemslande.

EU-institutionerne slår også dørene op for offentligheden en bestemt dag hvert år.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links