Navigointipolku

Aitiopaikka komissaarien elämään - 07/08/2008

Margot Wallström istuu kannettavan tietokoneen ääressä

EU-komissaarit tarjoavat blogiensa kautta mahdollisuuden tutustua työhönsä ja henkilökohtaisempaankin puoleensa.

Margot Wallström liikuttui kyyneliin, kun Ingrid Betancourt saatiin pelastetuksi Kolumbian viidakosta. Kouluaikanaan Janez Potočnik ei ollut mitenkään erityisen kiinnostunut politiikasta. Vladimír Špidla taas on suuri jalkapallon ystävä.

EU-komissaareja ­– kuten eri maiden hallitusten virkamiehiäkin – pidetään toisinaan vain kasvottomina byrokraatteina. Mutta blogit English, joita Wallströmin, Potočnikin ja Špidlan lisäksi pitävät nykyisin myös komissaarit Dimas, Fischer Boel and Piebalgs, osoittavat aivan muuta.

Tuoreessa blogimerkinnässään viestintäkomissaari Margot Wallström English paljastaa ihailevansa puolalaista kommunismin vastaista toisinajattelijaa Bronislaw Geremekiä, joka kuoli auto-onnettomuudessa heinäkuussa. Hän vertailee Geremikin ja Bosnian entisen serbipresidentin Radovan Karadzicin toimintaa. Karadzic pidätettiin hiljattain epäiltynä sotarikoksista.

"Molemmat näistä miehistä ovat muuttaneet maansa kehityksen suuntaa, ja heidän toimensa ovat vaikuttaneet miljoonien ihmisten elämään. Mutta miten täysin eri tavoin he ovat sen tehneet."

Aikaisemmin heinäkuussa Wallström kertoi riemustaan, kun hän kuuli Ingrid Betancourtin vapautuneen kuuden panttivankivuoden jälkeen. "Kyyneleet silmissä katselin Betancourtin pojan ja sisaren vaikuttavaa esiintymistä lehdistötilaisuudessa", Wallström kirjoittaa.

Tiedekomissaari Janez Potočnik English vieraili hiljattain Sloveniassa entisessä koulussaan kertomassa työstään Brysselissä. "Kouluun palaaminen herätti paljon muistoja", hän kirjoittaa. "Kouluaikoina en ajatellut tippaakaan politiikkaa, EU:ta enkä mitään sellaista. Minua kiinnostivat tytöt ja urheilu - tai toisinpäin."

Työllisyyskomissaari Vladimír Špidla češtinaDeutschEnglishfrançais kertoo toiminnasta alempien sarjojen ammattilaisjalkapalloilijoiden työolojen parantamiseksi. Vakava aihe ei kuitenkaan kätke hänen innostustaan lajia kohtaan. "Euroopan huippujalkapalloilijat lumosivat meidät taas fantastisella pelillä ja ällistyttävillä maaleilla", hän toteaa kesäkuisesta EM-turnauksesta. "Heitä on vaikea olla kadehtimatta."

Blogeihin toivotaan palautetta ja viestejä myös lukijoilta. Blogien lisäksi EU pyrkii lähestymään kansalaisia muillakin tavoilla. Heille tarjotaan esimerkiksi mahdollisuutta reaaliaikaiseen ajatustenvaihtoon EU-komissaarien kanssa internetissä. Kansalaisia kuullaan myös julkisen kuulemismenettelyn yhteydessä, kun EU:n eri alojen toimintapolitiikkoihin harkitaan muutoksia.

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä